martes, 29 de enero de 2013

VIATGE A ISLANDIA 2013: DEL 30 DE JULIOL AL 7 D’AGOST DE 2013


Molts de vosaltres ja teniu notícies de la meva passió per aquesta illa que es troba al mar del Nord fregant l’Àrtic, “l’illa secreta” com l’anomenava Borges: ISLÀNDIA. Tant és així que tendria un disgust si un d’aquests anys no hi pogués tornar i, sobretot, compartir l’experiència amb altra gent. És per això, què juntament amb en Joan Barceló i amb la col.laboració de Viatges Pegaso i Boreal Travel, he decidit tornar organitzar “el viatge a Islàndia de cada any”. Per enguany he confeccionat un programa nou, al qual he introduït algunes variants respecte dels 2 anys anteriors, sempre amb l’objectiu de millorar alguns aspectes i sobretot que, si veniu amb nosaltres, en acabar el circuit tengueu una visió d’allò més completa de com és aquesta inquietant illa, de natura convulsa, a vegades inhòspita i misteriosa, emperò sempre emocionant i fantàstica.
Enguany donarem la volta quasi sencera a l’illa, transitarem quasi sempre per la “Ring Road” o carretera “Número 1”, i que és la única que hi ha. Només la deixarem per a fer incursions cap a les “highlands” de l’interior o per a fregar un poc l’immens desert que ocupa la major part del centre de l’illa.
Dedicarem un dia a transitar per pistes que només s’obren al trànsit pels mesos de l’estiu, per a fer una inoblidable volta per l’anomenat Landmannalaugar, uns dels indrets més fantàstics d’Islàndia. I per suposat, la resta dels sis dies de circuit seguirem la nostra ruta per anar descobrint una naturalesa distinta a qualsevol altre indret conegut, una terra plena de contrasts. No hi ha cap dia igual, avui passejam per indrets inquietants plens fumaroles i petits cràters de llots bullents, i demà navegam dins un estrany vehicle entre “icebergs” a la llacuna glaciar de Jókulsárlón, just baix de la glacera més gran d’Europa, el Vatnajökull, que ocupa una superfície igual a dues vegades Mallorca. També hem inclòs una experiència molt atractiva com és la de caminar per damunt el gel d’una llengua glaciar, pertrets amb els grampons i piolets pertinents...
Farem petites passejades per a veure de ben a prop les més espectaculars cascades, o travessar grans extensions de terra arrasades per laves procedents d’erupcions volcàniques, algunes d’elles de no fa gaire temps. Per suposat, tendrem l’oportunitat de conèixer la curiosa capital d’estat més meridional del vell continent, Reykjavik.
En definitiva, un viatge que no vos defraudarà gens, sobretot si teniu un poc d’esperit d’aventura i si vos agrada la naturalesa. No és un viatge de senderisme, emperò hi ha moltes petites caminades, assequibles a qualsevol persona de l’edat que sigui. No és tampoc un viatge luxós o còmode, emperò no és gens incòmode. No és un viatge gastronòmic, així i tot les menjades són d’allò més correcte. Tampoc és un viatge cultural, emperò tendreu l’oportunitat de conèixer la història i cultura d’un poble d’ascendència vikinga i celta que actualment té només 330.000 habitants, i de fer-vos una petita idea de com viu aquesta gent a un lloc que, en un principi, no és d’allò més acollidor o habitable.
Pegau una ullada al programa adjunt. Jo estic a la vostra disposició per a qualsevol consulta.
Aquells que teniu Internet entrau al següent enllaç i podreu veure algunes fotos del grup de 2012: http://www.flickr.com/photos/84883996@N06/sets/72157631453378190/show/
Si vos decidiu, no espereu molt a apuntar-vos, ja que quan abans tenguem un grup mínim de 15 persones, més aviat podré començar les gestions, sobretot dels vols, i podrem dir que el viatge es farà.
El viatge a Islàndia ha començat. Benvenguts al grup.
Salutacions
Maties Lladó.
Tel.670 212387

sábado, 19 de enero de 2013

Febrer 2013

  • Dissabte. 9 de febrer a les 10,30 h amb sortida des de Típika. Descobreix els carrers i les cases de Palma amb Gaspar Valero: Els voltants de la Seu. Preu: 10 euros.
  • Dissabte, 16 de febrer a les 10,30 h amb sortida des de Típika. Descobreix els carrers i les cases de Palma amb Gaspar Valero: el carrer Morey, la Portella i voltants. Preu: 10 euros. 
  • Dijous, 21 de febrer a les 19,00 h a Típika. Descobreix Gastronomia amb Embotits Munar: la sobrassada. Tast comentat. Preu: 10 euros.
  • Dissabte 23 de febrer amb sortida en tren a les 9,00 h. des de l'estació intermodal de Palma. Descobreix Mallorca: Petra (3r centenari de Fra Juníper Serra). Preu 12 euros. 
  • Dijous, 28 de febrer a les 19,00 a Típika. Descobreix Vins amb Matias Lladó: Miquel Oliver, Vinyes i Bodegues. Preu: 10 euros.